A géplakatos, mint hiányszakma van jelen Magyarországon, ezért is keres ilyen formában utánpótlást a nyíregyházi Complex Trade Kft. Az egész megyéből várják az iskolák és tanulók jelentkezését szerdáig!

 

Ifj. Nagy András, a Complex Trade Kft. termelésvezetője elmondta, "Évek óta érezzük, hogy hiány van a szakmában, hiszen gépésztevékenységet végzünk. Folyamatos problémát jelent, hogy nem tudjuk bővíteni az alkalmazottak létszámát, mert nincs géplakatos végzettséggel rendelkező fiatal!"

Többek között ezért is indítottak versenyt a középiskolások és szakiskolások között, ahol teljesen egyedi munkákat várnak a diákoktól. Ez lehet egy gyertyatartó vagy bármilyen dísztárgy. "8 órától 11-ig dolgozhatnak a hallgatók, és az elkészült munka értékelésénél nem csak a kész mű minősége, de az elkészítés módja és a kreativitás is fontos mérvadó lesz." - közölte Nagy András, a Complex Trade ügyvezetője.

Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés alelnöke kifejtette véleményét arról, hogy miért tartja fontosan a cég kezdeményezését. "Fontos, hogy jó szakembereket képezzenek az iskolák, és hogy őket a megyében tudjuk foglalkoztatni. Ezen a versenyen visszaigazolást kaphatnak a tanultak hasznosságáról, és bizonyíthatják rátermettségüket."

Jelentkezés: 2016. április 13-ig
Nyílt nappal egybekötött verseny: 2016. április 14. 8.00 - 11.00