Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a géplakatosi szakmát a szakemberek hiányszakmaként emlegetik. Ezen szeretett volna változtatni a Complex Trade Kft azzal a versennyel, amelyben a megye középiskolásai és szakiskolásai között keresték nem csak a legügyesebb, de a legkreatívabb tanulót is. 

 

Két nyíregyházi és egy kisvárdai iskola tanulói neveztek a versenyre, összesen 8 diák vállalta a kihívást, és hogy megméretteti magát. Reggel 8 órakor, a megnyitó után birtokba vehették az asztalokat és szerszámokat, és nekikezdhettek a munkának. Több mint három órán keresztül fúrtak, vágtak, hegesztettek és csiszoltak, hogy végül a zsűri tagjainak minél nehezebb legyen a győztest kiválasztani. Végül a döntés megszületett, a 17 éves Kurucz Dániel lett a megye legkreatívabb ipari gépésze!

"Otthon méhészettel foglalkozunk, innen jött az ötlet, egy jól ismert, és gyakran használt tárgyat, egy mézpergető makettet fogok készíteni a versenyen." - mondta Kurucz Dániel, az Inczédy György Szakiskola tanulója. - "Munka közben volt néhány pillanat, amikor nem voltam biztos benne, hogy időben be tudom majd fejezni a mézpergetőt, de szerencsére sikerült, és örülök, hogy a zsűri is elismerően nézegette az alkotásomat."

A szervezők elégedettek voltak a diákok hozzáállásával és a munkáikkal is. Ezt bizonyította az is, hogy egy különdíjat is kiosztottak Maczkó Lászlónak, aki egy különleges gyertyatartót készített. A verseny végén már többen érdeklődtek, hogy mikor és hogyan lesz a verseny folytatása, ezért jövőre is szeretnék megkeresni a legkreatívabb tanulókat, de akkor már kibővített szakmai körrel.